Bli med og sett "publikumsrekord" på Bryne stadion

Vi savner fotballkamper og livet på Bryne stadion. Nå selger vi billetter til fiktiv kamp og målet er å slå rekorden på Bryne stadion!

Publikumsrekorden ble satt i 1980 mot Viking FK. Da var det 13 621 tilskuere på stadion.

Stadion har nå en lovlig kapasitet på ca. 4 000 tilskuere i PostNord-ligaen, hvorav 2 507 er sitteplasser. Men til en fiktiv kamp med fiktiv motstander finnes det ingen begrensninger!

For å bidra går du inn på Vipps og søker opp nummeret 95984 eller skriver «Bryne FK».  Eller bruk kontonummer: 3325.05.13300.

Hver billett til kampen koster 50 kroner. Hver 50-lapp som kommer inn blir regnet om til en billett og man kan kjøpe så mange som man vil. 

Drømmen er å slå publikumsrekorden fra 1980, men det er mange billetter. Vi har gjort oss et delmål på 4.220 solgte billetter. Det var antall tilskuere i den fantastiske kampen mot Lyn 17. oktober 1999. Opprykket til eliten!

Signert Erling Braut Haaland drakt

Bryne FK og Brynebutikken.no stiller med premier som trekkes ut blant de som kjøper billetter. Vi har blant annet en flott signert drakt av Erling Braut Haaland, signert Bryne FK 2020 drakt, historieboka, det nye skjerfet og mer.

For å vise at du har bidratt kan du bruke dette bildet og dele på dine sosiale medier, om du ønsker det.

BRFK145 f3 Brynjar - publikumsrekord2

Publikumsrekorden 2. pinsedag, 26. mai 1980

IMG_6404
Fra Bryneboka "Opp og ned gjennom 90 år - historien om Bryne FK"

"Igjen var Bryne stadion stappfull, 13.621 tilskodarar står som det offisielle tilskodartalet. Truleg var det nærare 20.000 innafor portane då dommar Svein Inge Time bles kampen i gang.

Fire minutt før ordinær tid ramla ein retur i beina til Nils Ove Hellvik. Frå 16-metersstreken brende han til, og det eksploderte både blant Bryne-spelarar, Bryne-publikum og på Bryne-benken då ballen låg i målet i nordre sving.

Reaksjonane etter kampen var sterke, og Stavanger Aftenblad fekk med seg fleire. Gabriel Høyland måtte innrømma: "dæ va stort, større enn eg hadde trudd".

Reidar B. Thu med mange triumfar som idrettsleiar, ikke minst friidrett slo fast: "Det er det største jeg har opplevd innen idretten". Mest nøktern var kampens største helt, Nils Ove Hellvik. Då han såg kampen på Sportsrevyen, var det andre ting enn scoringa som gjorde mest inntrykk. "Der æ mor mi", ropte han ut då kamera sveipa over publikum."

Endelig - opprykk til eliten 17. oktober 1999

Skjermbilde 2020-04-24 kl. 11.14.22
Champagne på Bryne stadion

Slik vart opplevelsen skildra i Jærbladet av Tarjei Sel:

"O´jubel! O´glede! O´Thomas! I 89 minutter holdt Brynespillerne publikum på pinebenken. Da håpet begynte å svinne, dukket en iskald Thomas Dahl opp - Brynes nye Kolbjørn Ekker. O´jubel, o´glede! Bryne er et eliteserielag!

Alt som skjedde de første 89 minuttene er fullstendig uinteressant. At Bryne hadde overtaket, at Bryne hadde store sjanser, er så. Det som alle som var på Bryne stadion husker, er at Thomas Dahl satte ballen i mål. Det som skjedde etterpå er som en uvirkelig drøm. Alt ble kaos. Folk så like mye på klokka som på det som skjedde på banen. At det var litt å legge til for, var alle enige i - før målet. Etter målet kunne ingen skjønne hvorfor dommer Per Ivar Staberg ventet med å blåse av kampen. Bryne var jo i eliteserien! Etter 11 år skulle vi endelig få oppleve dette. Et Lyn-mål mot slutten hadde vært så blodig urettferdig at ingen turte tenke på det.

Det ble ingen baklengs. Dermed var det bare å kaste seg ut i seiersdansen. Alle skulle klemme Kenneth Rosén. Alle skulle klemme Thomas Dahl. Alle skulle klemme Rune Ottesen. Knut Sirevåg skulle klemme alle. Champagnen ble sprettet. Rosén ble båret på gullstol. Knut tok seg en ridetur på ryggen til Ragnvald.

Gabriel gråt. Kjell Madland gråt. Svein Bergstad gråt. Mange gråt en skvett. Gabriel smilte. Kjell og Svein smilte. Alle smilte. Bryne er i eliten!

Reidar B. Thu og Trond Sirevåg kom fram fra skjulestedet sitt. Begge så slutten av kampen fra kontorvinduet med gardinen trukket for slik at de bare kunne se Brynes banehalvdel. - Æg æ heilt ihobarørde, var Reidar B. Thus kommentar. Reidar var ikke den eneste som hadde slike problemer. Fram til målet var denne journalisten ganske klartenkt, selv om pulsen gikk raskere og raskere parallelt med klokkas gang mot 90 minutter. Da Thomas Dahl scoret var det slutt på all rasjonell tenking. Alle dystre tanker var borte i løpet av et lite sekund. For en vanvittig gledesstund du ga oss, Thomas!

Thomas Dahl har scoret viktige mål for Bryne FK før, og mange tenkte at skulle noen avgjøre, så måtte det være Thomas. Det ble Thomas. - Dette er det kjekkeste jeg har vært med på som fotballspiller. Vanvittig! Jeg hadde problemer med balansen og så ikke at ballen gikk i mål. Men jeg hørte det! Da var det bare å løpe.

Journalisten har ventet på dette i 11 år. Mange har ventet på dette i 11 år. I går skjedde det. På den mest vanvittige måten en kan tenke seg. Gabriel har ventet i 11 år. - I dag kan kyrne vente lite grann. Det blir litt spesielt å gå i fjoset i dag, jeg tror jeg finner meg i litt biting.

Vi takker og bukker for en fantastisk gledesstund! Slik ting må oppleves. Vi opplevde det!

Annonse: