Det gror fortsatt!

Den siste tiden har det vært mye å glede seg over for oss som er opptatt av spillerutvikling i Bryne FK.

Tekst: Even Sel

Det er mye positivt på gutte- og jentesiden om dagen, og det er veldig gledelig. Nå vil jeg reflektere litt over det som skjer på guttesiden.

Vi gleder oss over at mange unggutter har hatt fin utvikling i år. De to siste lørdagene har vi sett et meget ungt Bryne 2-lag imponere med å ta to seirer på rad i Norsk Tipping-ligaen. I 4-2-seieren mot Flint forrige helg startet vi med tre guttespillere, fem førstårsjuniorer og tre sisteårsjuniorer. 

Dagen etter fikk vi se tre spillere som holder junioralder starte mot Kvik Halden. Jonatan Braut Brunes har vært god på midtbanen i høst. På høyresiden fikk vi se Ola Mæland debutere fra start med to scoringer. 2001-modellen Petter Øfsteng startet for andre kamp på rad, denne gang som midtstopper, noe han løste på en god måte. Mot slutten av kampen fikk vi se 2002-modellen Tobias Bakken Dalbye debutere på A-laget. På benken satt 16-åringen Daniel Seland Karlsbakk sammen med juniorene Oscar Gåsland, Torben Dvergsdal og Sondre Svalestad Hovland. 

Dette er noen av de spennende spillere som vi har klubben. Det viktigste for våre unge spillere i denne fasen av karrieren er at de utvikler seg og blir litt bedre hver eneste dag. Det har mange av spillerne blitt i år! De er lærevillige og trener fornuftig og bra.
De skal fortsette å trene godt, ta til seg læring, prøve og feile, sette seg mål, unne hverandre suksess, alltid gi 100% på hver eneste trening/kamp og være utviklingsorienterte. Da blir de litt bedre hver dag. 

Unge spillere varierer i prestasjonene, og det er naturlig. Med hard jobbing over tid, kombinert med tålmodighet, så blir det ofte veldig bra til slutt. Spillerutvikling er et maraton, ikke en sprint. Det tar tid å bli god! Derfor må vi og omgivelsene være litt tålmodige. 

Spillerne har tatt steg individuelt, men det har også vært mye bra lagmessig. G16 og G19 var begge blant de 16 beste lagene i NM. Bryne 2 har fortsatt mulighet til holde plassen i Norsk Tipping-ligaen, og det er ikke verst, når vi vet hvor bra nivå det har blitt på nivå 4. 

Vi som klubb har vært gode på spillerutvikling over flere år. Vi kan selvfølgelig bli bedre på enkelte områder, men totalt sett har det vært mye bra. Vi har og har hatt mange flinke trenere de siste årene, og det er viktig og bra. 

Det er en glede for oss trenere å samarbeide med de lærevillige spillerne vi har i klubben. Vi trenere skal hjelpe spillerne på veien mot å bli bedre fotballspillere, men jobben må de gjøre selv, og det tror vi at mange av våre nåværende spillere er innstilte på.

Det gror fortsatt godt.
 

Annonse fra Obos-ligaen: