Ny drakt og enda mer engasjement fra Sparebanken Sør

Sparebanken Sør både øker og forlenger hovedsponsoravtalen med Bryne FK. Den nye avtalen strekker seg til 2026 og innebærer en etablering av Bryne Sør – Sonesamling for jenter på hele Jæren.  

Bryne FK har i sin strategiplan signalisert en økt satsing innen sine aktivitetsområder, og dette betyr at klubben sikter mot å øke inntektsgrunnlaget med rundt 40 prosent. Sparebanken Sør blir med på denne satsingen med en tilsvarende større hovedsamarbeidsavtale for klubben.  

Dette er altså svært gode nyheter for vår satsing på både toppfotball kvinner og menn, spillerutviklingsarbeidet og breddefotballen, sier daglig leder i Bryne, Hans-Øyvind Sagen.  

Nyedrakter.jpg
Vilde Fjogstad på A-lag kvinner og Robert Undheim på A-lag menn viser frem årets hjemme- og bortedrakt sammen med markedssjef Bjørn Hagerup Røken og banksjef i Sparebanken Sør Christoffer Singstad. Foto: Svenn Olav Sele

Banksjefene i Sparebanken Sør, Bryne, Christoffer Singstad og Gisle Høyland ser med entusiasme på at hovedsponsoravtalen forlenges. 

– Vi er fornøyde med satsingen i Bryne, der flaggskipet A-lag menn ble lagt ekstra merke til i 2023 da de kjempet om opprykk. Det viktige samfunnsoppdraget med å utvikle både A-lag kvinner og fotball for jenter har også båret frukter det siste året. Summen av disse tiltakene, og etter hvert mer fokus på bredden og andre samfunnsnyttige tiltak, gjør at vi ønsker å legge til rette for at klubben kan ta nye steg innen alle aktivitetsområder, sier de to. 

thumbnail_IMG_7975.jpg
Banksjefene Gisle Høyland og Christoffer Singstad i midten, sammen med markedssjef Bjørn Hagerup Røken og daglig leder Hans Øyvind Sagen på flankene ser frem til videre samarbeid.

Etablerer ny sonesamling for jenter 
I tillegg til en utvidet og forlenget hovedsamarbeidsavtale gir Sparebanken Sør et øremerket, ekstra tilskudd på kr 300.000 til sonesamlingene som Bryne organiserer for jentefotballen på Jæren. Dette gjelder aldersgruppene 13 og 14 år. Bryne startet disse sonesamlingene for jenter høsten 2022 i samråd med NFF Rogaland. Nå får disse samlingene navnet «Bryne Sør», og dette tiltaket tilføres flere ressurser slik at det kommer mer på nivå med tilsvarende sonesamlinger for gutter i samme aldersgrupper. Bryne har i en årrekke organisert «Bryne Jæder» sonesamlinger for guttene, og Bryne Sør blir nå et mer likestilt tiltak for jentene på Jæren. 

Økt satsing på «Like Muligheter» fikk for øvrig et løft da pionerbedriftene AKVA group, Nordic Steel og Sparebanken Sør bidro med ekstra midler. Også økt satsing på sonesamlingene «Bryne Sør» betyr enda et steg innen «Like Muligheter» for jenter fra hele Jæren.  

_A1V6384-ARW_DxO_DeepPRIMEXD-X4.jpg
Sparebanken Sør er med på et stort løft for å legge til rette for enda bedre oppfølging av unge jærske talent på jentesiden. Foto: Vegard Hanssen

Pål Stian Eriksen kan fortelle at «Bryne Sør» vil være en spillerutviklingsarena for jenter, men i tillegg også en inspirasjon for å beholde flere jenter i fotballen. Organiseringen av disse sonesamlingene har fra starten av vært at naboklubbene på Jæren velger hvem de vil sende på sonesamlingene i Bryne, og rullering av deltakerne gjør at flest mulig får en liten smak på hvordan det er å trene sammen med andre jenter i regionen. Nå kan også antall samlinger dobles, slik at det blir ukentlige samlinger i stedet for annenhver uke som har vært mulig fram til nå. Altså: Samme frekvens som guttene på «Bryne Jæder». 

– Vi gleder oss til å ta fatt på dette neste steget sier hovedtrener A-lag kvinner og utviklingsansvarlig jenter, Pål-Stian Eriksen. 

Markedssjef Bjørn Hagerup Røken er storfornøyd med at Sparebanken Sør både øker samarbeidet med Bryne og spisser satsingen på fotball for jenter på Jæren. Han håper at dette kan stimulere til at enda flere lokale og regionale Jærbedrifter blir med på dette viktige samfunnsoppdraget der jenter kan få like gode vilkår som gutter til å realisere drømmen om å bli en god fotballspiller. 

– Ta kontakt dersom du vil være med på pionerprosjektet i Bryne, avslutter Røken. 

Annonse fra Obos-ligaen: