På full fart oppover

Damene i Bryne FK har klatret 23 plasser denne sesongen. En imponerende sesong er unnagjort for A-laget som virkelig har fått fotfeste i den nye nasjonale andredivisjonen.

Pål-Stian Eriksen og trenerteamet hadde en målsetting om å etablere laget i den nye landsdekkende andredivisjonen denne sesongen. Før sesongen ble divisjonen slått sammen til to avdelinger og Bryne FK fikk stifte bekjentskap med mange lag som til nå hadde vært ukjent terreng. 

Konkurransen i den nye andredivisjonen gjorde at laget måtte ta store steg både på og utenfor banen. Mer reising til bortekamper og en mye tøffere treningshverdag er noen av utfordringene laget støtte på denne sesongen.

i-KzXDFx5-X5.jpg
Pål-Stian Eriksen er en engasjert trener som virkelig brenner for at klubben skal utvikle seg på alle nivå.

En veldig god start på sesongen gjorde at laget hadde kontakt med toppen hele vårsesongen.

– Vi plukket bra med poeng og hadde god flyt. Vi hadde evnen til å bikke mange jevne kamper i vår favør, forteller hovedtrener Pål-Stian Eriksen. 

Høsten bydde på nye utfordringer med flere sentrale spillere som var ute med skade i lengre perioder. Eriksen forteller om marginer som begynte å snu andre veien og en tøff konkurransesituasjon mot lag som satser minst like mye - om ikke mer - enn Bryne FK.

– Det handler ofte om å treffe på inngangen til kampene. Vi traff hakket bedre i noen enkeltkamper men hadde mye stang ut i kampers som hadde vært stang inn i på våren. 

Eriksens lag har hatt en fin progresjon offensivt denne sesongen. Bryne hadde et forsvar som stod veldig støtt før ferien og som fant tilbake til seg selv med to nuller i slutten av sesongen. Det endte til slutt med en imponerende fjerdeplass på tabellen. Bare slått av virkelig hardsatsende lag som Molde, Viking og Tiller. 

i-kWKWWWL-X4.jpg
Marthe Christine Johannessen ble historisk denne sesongen som første kvinne til å spille over 200 kamper for klubben.

Summerer vi opp tabellplasseringen har laget gått fra å være topp 50 i 2022 til å bli nummer 27 i Norge i 2023. Nå ser laget fremover mot neste sesong og videre utvikling. 

– Vi er sikre på at vi blir bedre neste sesong. 

Eriksen begrunner dette med at laget har skapt en bedre konkurransedynamikk innad i gjengen.

– Vi har fått en bedre intensitet i hverdagen. Blitt bedre kjent som gruppe, lag og miljø. Laget har også blitt bedre kjent med verdisettet til klubben og vi har gjort disse til våre egne.

Treneren ønsker å takke klubben som har lagt til rette for satsingen og gitt laget følelsen av å bli satset på. Eriksen ser også frem til at klubben kan ta i bruk det nye treningsrommet på klubbhuset.

– Ny gym på klubbhuset er et av flere grep som vil bidra til at laget er bedre rustet. Det styrker laget og vil gjøre treningshverdagen enklere og mer profesjonell.

i-zQzsJnx-X4.jpg
B-gjengen har vært en trofaste på Aarbakkebanen også denne sesongen.

Klubben vil benytte anledningen til å takke dugnadsgjengen og støtteapparatet rundt A-lag kvinner. Her er det folk og spillere som legger ned mange timers arbeid. Vi ser frem til en ny sesong med nye steg fremover.

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: