Sesongen er ikke over

Bryne vant 1-0 borte mot Raufoss og klatret opp på sjetteplass på tabellen. Nå skal Bryne spille kvalifisering til eliteserien.

Bryne tok styringen borte mot Raufoss og var tydelig tente på håpet om kvalik. I en god bortekamp produserte vi nok av sjanser foran en solid gjeng med Brynesupportere som hadde tatt turen. 

Den første jubelen kom da Mjøndalen tok ledelsen borte mot Sogndal. Med ett poeng var Bryne forbi Sogndal på tabellen med målforskjell. Nå begynte det virkelig å lukte kvalik og siste serierunde i OBOS-ligaen gikk inn i en utrolig spennende siste halvtime.

Sogndal reduserte til 1-1 etter 72 minutter og tok tilbake kvalikplassen de har hatt heng på hele sesongen. Bryne fortsatte å angripe på Toten og fikk belønning etter 75 minutter da Christian Landu-Landu prikket inn et innlegg fra Sigurd Grønli på et velplassert hodestøt. Bryne klatrer opp på kvalikplass for andre gang i kampen. 

0S6A9972.jpg
Christian Landu-Landu har scoret mot Raufoss både hjemme og borte denne sesongen.

Kampene fortsetter med ulidelig spenning både i Sogndal og på Raufoss. I Sogndal klarer ikke hjemmelaget å få ballen i mål og kampen der ender 1-1. Bortefeltet på NAMMO stadion fylles av jubel og bare overkropper når Bryneledelsen holder helt til slutt og vi vinner 1-0. 

En fantastisk sesong blir forlenget med kvalik. Lørdag 25. november klokken 14:00 skal Bryne spille mot Start på Sparebanken Sør Arena. Vinneren i dette oppgjøret møter Kristiansund, vinneren derfra spiller borte mot Kongsvinger før vinneren fra OBOS-kvalik møter det laget som ender tredje sist i eliteserien til dobbelkamp. 

Slik spilles kvaliken:
Kamp 1: Start – Bryne (25. november)
Kamp 2: Kristiansund – vinner kamp 1 (29. november)
Kamp 3: Kongsvinger – vinner kamp 2 (3. desember) 
Kamp 4: Vinner Obos-kvalifisering vs. Nr. 14 Eliteserien (6. desember)
Kamp 5: Nr. 14 Eliteserien vs. Vinner Obos-kvalifisering (10. desember)

Annonse fra Obos-ligaen: