Sigbjørn Bø gjør comeback som Utviklingsansvarlig

Sigbjørn Bø gjør comeback som Utviklingsansvarlig i Bryne FK fra 1. august 

 

Sigbjørn var Utviklingsansvarlig i Bryne fra februar til desember 2021, men valgte å ikke søke på stillingen da den ble utlyst som heltidsstilling fra januar 2022. Stillingen ble ledig igjen etter bare seks måneder ut i 2022 - da Aleksander Midtsian takket for seg. Da ga Sigbjørn beskjed om at han var klar til å bli vurdert som kandidat til stillingen. Dette var vi i Bryne FK svært glade for. Forventninger til stillingen, samt en kartlegging og vurdering av Sigbjørn sin motivasjon og kompetanse ble gjort av daglig leder i samråd med gruppen som også var med i ansettelsesprossen da Aleksander Midtsian ble ansatt. Ansettelsesgruppen bestod av Roger Eskeland, Hans-Olav Frette og Arne Tjåland. Konklusjonen ble fort «tommel opp» for Sigbjørn som ny Utviklingsansvarlig, sier daglig leder Hans-Øyvind Sagen. 

 

Sigbjørn var ansvarlig for utviklingsarbeidet i Bryne da planverket for Norsk Toppfotballs (NTF) Akademiklassifisering ble utarbeidet for klubben i 2021. Bryne ble kvalifisert med en stjerne NTFs Fotballakademi i denne sammenheng. 

 

Sigbjørn er 1998-modell, men har allerede rukket å få mye relevant erfaring i Bryne FK og i dialog med naboklubbene. Å bli permanent Utviklingsansvarlig i klubben tror vi er bra for klubben, og et godt neste steg i fotballkarrieren hans, sier Sagen. Sigbjørn spilte på Bryne sitt junior elitelag fra 2015 til 2017, og han har deretter vært trener i klubben for G13-16 Elite fra 2017 til 2020, samt trener for G19 Elite/Bryne FK 2 trener fra juli 2020 og fram til nå. Han har tatt UEFA C og UEFA B-trenerlisens i denne perioden. Sigbjørn har også vært medhjelper i Fotballfritidsordningen i Bryne FK i en periode.

 

Sigbjørn gikk på Idrettsfag ved Bryne VGS mens han var juniorspiller i Bryne, og gjennomførte deretter en Bachelor innen idrettsfag ved Universitet i Stavanger. 

 

Vi vurderer samtidig hele organiseringen innen toppfotball og bredde, kvinner og menn, som en del av vårt strategiarbeid. Hvordan vi kan få til et godt samarbeid med våre naboklubber er også en viktig del av dette arbeidet. Sigbjørn vil også bli sentral i denne pågående prosessen, avslutter Hans-Øyvind Sagen.

Annonse fra Obos-ligaen: