_A1V7650-ARW_DxO_DeepPRIMEXD

Sparebanken Sør realiserer jenteløft 

Takket være midler fra Sparebanken Sør etablerer Bryne FK nå «Bryne Sør» – Sonesamling for jenter mellom 13 og 14 år.

Bryne FK har i en årrekke organisert sonesamlinger for gutter på Jæren under navnet «Bryne Jæder». «Bryne Sør» blir et nytt tiltak for unge jenter på Jæren som ønsker å utvikle seg som fotballspillere. Første samling med «Bryne Sør» gjennomføres fredag 8. mars klokken 18:45 på kunstgresset på Kåsen. 

Bryne startet disse sonesamlingene for jenter høsten 2022 i samråd med NFF Rogaland. Nå får disse samlingene navnet «Bryne Sør», og dette tiltaket tilføres flere ressurser slik at det kommer mer på nivå med tilsvarende sonesamlinger for gutter i samme aldersgrupper. 

Tiltaket er iversatt av Avadaat Cavale og Anton An Ho som har ansvaret for å gjennomføre samlingene. De ambisiøse trenerressursene brenner for å gi jenter de samme mulighetene som guttene på Jæren får i dag og har en målsetting om å utligne forskjellene i fotballen. 

– Dette skal være en ny arena der unge fotballspillere får utfordre og utvikle seg i et miljø de kjenner, sammen med jenter fra andre klubber på Jæren, forteller Anton An Ho som er ansvarlig for 14-åringene som møter på samlingene. 

_A1V9085-ARW_DxO_DeepPRIMEXD.jpg
Anton An Ho og Avadaat Cavale får nøkkelroller i den økte satsingen på like muligheter.

Midler fra Sparebanken Sør 
Sparebanken Sør utvidet nylig engasjementet sitt i Bryne FK. En del av utvidelsen er et øremerket ekstra tilskudd på kr 300.000 til sonesamlingene som klubben skal organisere.  

Pål Stian Eriksen som er utviklingsansvarlig på jentesiden i Bryne FK kan fortelle at «Bryne Sør» vil være en spillerutviklingsarena for jenter, men i tillegg også en inspirasjon for å beholde flere jenter i fotballen.  

– Organiseringen av disse sonesamlingene har fra starten av vært at naboklubbene på Jæren velger hvem de vil sende på sonesamlingene i Bryne, og rullering av deltakerne gjør at flest mulig får en liten smak på hvordan det er å trene sammen med andre jenter i regionen. Nå kan også antall samlinger dobles, slik at det blir ukentlige samlinger i stedet for annenhver uke som har vært mulig fram til nå. Altså: Samme frekvens som guttene på «Bryne Jæder». 

– Vi gleder oss til å ta fatt på dette neste steget sier hovedtrener A-lag kvinner og utviklingsansvarlig jenter, Pål-Stian Eriksen. 

Markedssjef Bjørn Hagerup Røken er storfornøyd med at Sparebanken Sør både øker samarbeidet med Bryne og spisser satsingen på fotball for jenter på Jæren. Han håper at dette kan stimulere til at enda flere lokale og regionale Jærbedrifter blir med på dette viktige samfunnsoppdraget der jenter kan få like gode vilkår som gutter til å realisere drømmen om å bli en god fotballspiller. 

Annonse fra Obos-ligaen: